Viziru

Comuna Viziru este asezata pe paralela 45.00’ latitudine nordica si 27.43’ longitudine estica la 37 km sud de municipiul Braila si 15 km. vest de fluviul Dunarea. Se invecineaza, la nord cu comuna Unirea, la sud cu orasul Insuratei, la est cu comuna Gropeni si Tufesti, iar la vest cu comuna Bordei Verde.

Prin Viziru trece drumul European 577 Braila- Slobozia-Bucuresti si altitudinea este intre 20-24m. Relieful este relativ uniform, reprezentat prin campuri netede, intinse, avand zone cu predominare culturi cerealiere.

CLIMA. Se caracterizeaza printr-un climat temperat continental. Verile sunt calduroase si uscate datorita maselor de aer continentale, sub influenta valorilor mari ale radiatiei solare, precipitatiile fiind reduse cu caracter torential si inegal repartizate, iernile sunt reci, fara un strat de zapada stabil si continuu, si influentate de anticiclonul siberian.

Comuna are in componenta doua sate :Viziru si Lanurile

 

Bordei Verde

Comuna Bordei Verde este așezată în partea centrală a județului Brăila, spre sud-vest de municipiul Brăila, la o distanță de aproximativ 50 Km și la nord de valea râului Călmățui.

Comuna Bordei Verde este învecinată la nord și la nord-est cu teritoriul comunei Traian, la sud și sud-est cu teritoriul administrativ Însurăței, la est cu comuna Viziru, la vest și nord-vest cu teritoriul administrativ Ianca, iar la sud și sud-vest cu comuna Zăvoaia.

Este alcătuită din localităţile Bordei Verde - reședința de comună, Constantin Gabrielescu, Lişcoteanca şi are o populatie de 2800 locuitori.Potenţialul economic este dat de solul foarte fertil, dar ineficient exploatat, şi de resurse de petrol şi gaze naturale aflate într-o continuă scădere.

Comunitatea este alcătuită preponderent din ţărani care practică o agricultură de subzistenţă, 60 de intelectuali şi tot atâţi lucrători în domeniul petrolier.

 

Unirea

Comuna Unirea este situată la 24 km spre sud – vest de municipiul Brăila Comuna Unirea se învecinează la nord şi vest cu teritoriul comunei Traian, la nord şi est cu teritoriul comunei Gropeni, la sud-est cu teritoriul comunei Tufeşti, iar la sud cu teritoriul comunei Viziru.
Pe teritoriul judeţului, comuna este situată aproximativ în centrul judeţului.
Unitatea Administrativ Teritorială este constituită din două localităţi: Unirea şi Valea-Cânepii. Teritoriul administrativ al comunei Unirea dispune de o ofertă naturală deosebit de favorabilă pentru dezvoltarea agriculturii ca funcţiune economică de bază, cu profil complex, dominat de producţia de cereale, plante tehnice, legume şi creşterea animalelor.

 

Zavoaia

Comuna Zavoaia este situata la 65 Km spre sud-vest de municipiul Braila si se invecineaza la nord si vest cu teritoriul comunei Ciresu, la nord cu teritoriul comunei Ianca la nord-est cu teritoriul comunei Bordei Verde, la est cu teritoriul orasului Insuratei la sud si sud-est cu teritoriul comunei Dudesti.

Activitati specifice zonei:

Cultivarea cerealelor
Creşterea animalelor
Mari cultivatori de pepeni
Apicultură

Facilitati oferite investitorilor:

Terenuri agricole
Concesionare terenuri
Rețea telefonie digitală și acoperire telefonie mobilă
Rețea electricitate
Televiziune prin cablu
Interfon
Servicii poștale
Banca Cooperatistă Danubius Brăila

 

 

Designed by